Raad Cuijk stemt in meerderheid voor randweg Haps

17 juni 2014 om 02:26 • Aangepast 24 april 2020 om 14:08
nl
Een meerderheid van de gemeenteraad in Cuijk stemde maandagavond voor een randweg in Haps dichtbij het dorp. Daarmee ging de raad mee in de keuze van de provincie die zich eerder al positief had uitgelaten voor deze variant.
Geschreven door

De Cuijkse gemeenteraad vroeg de wethouder wel om bewoners te blijven betrekken bij de bij de uitvoering van de weg. De plaatsing van een extra geluidsscherm is nog onderwerp van gesprek.
'Niet blij met randweg pal voor de deurNiet iedereen in Haps is blij met de komst van de randweg. Patrick Bens krijgt de weg straks pal voor zijn deur, op zo'n twintig meter. "Ik ben teleurgesteld", zegt hij over het besluit van de raad.
Dat geldt ook voor zijn buurman Arie Peters Rit, die al zijn hele leven in de Kruisstraat woont. "Ik heb nu vrij uitzicht en dat verdwijnt straks. We worden ook afgesneden van het dorp. Om er te komen moeten we straks een heel eind omrijden."
Dwars door HapsIn Haps wordt al vanaf het midden van de vorige eeuw gesproken over een rondweg. Het dorp heeft nu te maken met verkeersoverlast van de provinciale weg N264 die dwars door Haps loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.