Belkin stopt na dit seizoen als sponsor van de Nederlandse wielerploeg: 'Slecht nieuws'

17 juni 2014 om 11:08 • Aangepast 24 april 2020 om 14:08
nl
Belkin stopt aan het einde van dit jaar als sponsor van de Nederlandse wielerploeg. De formatie van onder meer de Brabantse renners Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Marc Goos, Lars Boom en Stef Clement gaat per direct op zoek naar een nieuwe sponsor.
Geschreven door

In een persverklaring laat de ploeg weten verbaasd te zijn door de beslissing, vanwege de positieve feedback op de samenwerking van het afgelopen jaar. Belkin stapte in de wielersport met als doel naamsbekendheid en een toename in de productverkoop.
"We gaan de komende periode met veel vertrouwen tegemoet en verwachten vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben", aldus algemeen directeur Richard Plugge. Belkin begon in juni 2013, vlak voor de start van de Tour de France, als sponsor van de wielerploeg.
'Nieuwe sponsor moet gevonden kunnen worden'Onder de vlag van het bedrijf brak Roosendaler Hofland door. Hij won onder meer een rit in Parijs-Nice. Goos debuteerde in een grote ronde en reed een aardige Giro d'Italia. De inwoner van Dorst werd 35ste.
"Dit is slecht nieuws", aldus Marc Goos over het afhaken van Belkin. "Jammer dat ze meteen na een jaar al stoppen. Het is nu afwachten, onzeker. Maar de ploeg 'staat' nu natuurlijk wel. Hiervoor moet wel een nieuwe sponsor gevonden kunnen worden, lijkt mij zo."
De contracten van Boom, Clement, Goos en Kruijswijk lopen eind dit jaar af. Hofland heeft nog een contract tot en met 2015.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.