Straf voor uitbater PSV-supporterscafé De Aftrap Eindhoven voor rellen bij PSV-Ajax

17 juni 2014 om 13:05
nl
De uitbater van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven is dinsdag veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij rellen bij PSV-Ajax in april vorig jaar. De 46-jarige man kreeg zestig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.
Geschreven door

PSV verloor toen de topper tegen Ajax met 2-3. Dat mondde uit in rellen waarbij de Mobiele Eenheid werd bekogeld met stenen. De politie pakte meer dan twintig mensen op.
Stoeptegels door de luchtBij PSV-supporterscafé De Aftrap werd een groep supporters tegengehouden om via de Elisabethtunnel door een woonwijk naar het spoor te gaan. Dit escaleerde waarbij er met stoeptegels en terrasmeubilair werd gegooid.
De Aftrap werd op last van de gemeente twee maanden gesloten. Volgens de officier van justitie was de uitbater als lid van de oude harde kern van PSV een van grootste aanstokers van het geweld. De uitbater zegt dat hij is verwisseld met iemand anders en dat hij het geweld juist heeft gesust.
De rechter gelooft dat de man in ieder geval een statafel naar de mobiele eenheid heeft gegooid. Hij baseert zich op in totaal acht politiemensen die de uitbater herkenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.