Kittel en Greipel komen in Brabant sprint perfectioneren voor Tour de France - Omroep Brabant

Kittel en Greipel komen in Brabant sprint perfectioneren voor Tour de France

17 juni 2014 om 14:21
nl
De topsprinters Marcel Kittel en André Greipel bereiden zich de komende dagen in Brabant en Limburg voor op de Tour de France 2014. Ze staan allebei aan de start van de vijfdaagse wielerkoers de Ster ZLM Toer, die woensdag begint met een proloog in Bladel.
Geschreven door

Voor Marcel Kittel worden het zijn eerste wedstrijdkilometers nadat hij ziek moest opgeven in de Giro. De afgelopen weken was 's wereld beste sprinter op hoogtestage in de Sierra Nevada in Spanje.
In de etappes van de Ster ZLM Toer wil Kittel met zijn ploeg Giant-Shimano de sprinttrein perfectioneren. Kittel kan wellicht ook een gooi doen naar de eindzege. Vorig jaar werd hij zesde in het eindklassement.
[tweet:body:https://twitter.com/marcelkittel/status/478816609281531904]
Boom niet aan de startDe voorsprong van zestien seconden waarmee Lars Boom vorig jaar de Ster ZLM Toer won, was de grootste van de laatste vijf jaar. Het geeft aan dat de marges om te kunnen winnen minimaal zijn. Boom kan zijn titel dit jaar overigens niet verdedigen, hij heeft de Dauphiné Libéré gereden als voorbereiding op de Tour de France.
Doordat Boom niet van de partij is, lijkt Philippe Gilbert de topfavoriet voor de eindzege. Gilbert won dit voorjaar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.
Favorieten voor de titelHet maakt hem direct ook dé grote kanshebber voor de Koninginnerit van zaterdag naar de stuwdam van La Gileppe in de Ardennen. Daar legde Gilbert in 2009 en 2011 ook de basis voor zijn twee eindzeges in de Ster ZLM Toer.
Toch is Gilbert niet de enige kanshebber bij BMC. Op het laatste moment heeft de ploeg Samuel Sanchez aan het team toegevoegd. Komt Gilbert onverhoopt in de problemen, dan kan BMC dus nog altijd op een tweede kopman rekenen.
OutsidersBelangrijke outsider voor de eindzege is Paul Martens van Belkin. Zondag finishte de Duitser nog als tweede in de Ronde van Limburg, nadat hij begin juni ook al de slotrit in de Belgium Tour had gewonnen.
Dan is er ook nog Tobias Ludvigsson. Hij werd vorig jaar derde in de proloog en de Zweed van Giant-Shimano is nu een jaar rijper.
Etappe-schemaDe Ster ZLM Toer begint woensdag met een proloog in Bladel. De eerste renner start om halfdrie, de laatste finisht rond vijf uur. Donderdag start de etappe om twaalf uur in Rucphen. Na een lus door West-Brabant wordt de finish in Sint-Willebrord rond half vijf verwacht.
Vrijdag rijdt de karavaan door Limburg. Zaterdag worden de Belgische Ardennen aangedaan. Zondag voert de etappe van Gerwen (start om elf uur) naar Boxtel, waar de finish al rond drie uur is. 
Ster ZLM Toer op tvOmroep Brabant besteedt veel aandacht aan de Ster ZLM Toer. Een verslag van de proloog is woensdag om halfzeven te zien in het programma Brabant Nieuws.
Van donderdag tot en met zondag is er iedere avond vanaf 19.18 uur een Ster ZLM Toerjournaal op tv, met een verslag van de etappe van die dag en reacties. De journaals zijn 's avonds ook online te zien. 
De exacte routes van etappes Ster ZLM Toer met verwachte doorkomsttijden, zijn ook bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.