Video

Ruud Boymans en Danny Verbeek naar FC Utrecht: blij, maar ook gemengde gevoelens

17 juni 2014 om 20:15 • Aangepast 21 november 2020 om 23:55
nl
Ruud Boymans verruilt Willem II voor FC Utrecht. De aanvaller tekent in Utrecht een contract voor vier jaar. Boymans had een contract bij AZ maar werd door de Alkmaarders verhuurd aan Willem II. Met die club werd hij kampioen van de Jupiler League. Naast het aan aantrekken van Boymans huurt FC Utrecht ook Danny Verbeek.
Profielfoto van
Geschreven door

De vleugelaanvaller uit Den Bosch heeft nog een contract bij Standard Luik. Hij kwam anderhalf seizoen op huurbasis uit voor NAC. De Bredase club kon hem overnemen voor een ton, maar deed dat niet.
Verbeek baalde daar wel een beetje van. Hij wilde aanvankelijk graag bij NAC blijven. Ook al verliep zijn relatie met trainer Gudelj op het laatst niet echt meer soepeltjes. "Als NAC mij heel graag wilde hebben, zouden ze er wel alles aan gedaan hebben om mij over te nemen", zegt Danny Verbeek. "Ze konden het niet of ze wilden het niet. Of misschien allebei. Wat dat betreft vind ik het niet meer jammer."
Bij Jeffrey van As had Verbeek nog voor NAC gespeeldMaar Verbeek denkt dat als de voirge technisch directeur er nog was geweest, hij nu nog voor NAC had gespeeld. "Als Jeffrey van As er nog had gezeten dan was de kans groot geweest dat ik, al voor FC Utrecht kwam, daar een langdurig contract had getekend."
Boymans zal Willem II nooit vergetenBoymans heeft sinds 2011 een contract bij AZ, maar bij de club uit Alkmaar krijgt hij weinig kansen. Het afgelopen seizoen kwam hij daarom op huurbasis uit voor Willem II. De aanvaller werd kampioen met de Tilburgers in de Jupiler League. Boymans maakt 27 doelpunten in 36 wedstrijden.
Pijn in het hartBoymans vertrekt dan ook een beetje met pijn in het hart uit Tilburg. Hij had best graag in Tilburg willen blijven. "We wisten dat het heel lastig zou worden", zegt Boymans hierover. "Er moest toch geld op tafel komen en dat is in Tilburg momenteel heel erg moeilijk. Als de kans er was geweest om te blijven, had ik dat zeker overwogen. Als Utrecht komt, dan kan ik dat niet laten schieten."



.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.