Grenspyromaan uit Roosendaal in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel

17 juni 2014 om 13:08 • Aangepast 21 november 2020 om 23:55
nl
Grenspyromaan Frans B. uit Roosendaal is dinsdag voor drie branden in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel. Dat is twee jaar meer dan de rechtbank in Breda eerder bepaalde. Ook moet B. een van de slachtoffers ruim anderhalve ton schadevergoeding betalen.
Profielfoto van
Geschreven door

Het hof in Den Bosch acht bewezen dat de man in augustus 2010 en januari 2011 brandstichtte in Zundert, op Hazeldonk en in Rotterdam. Daarbij gingen auto´s en een vrachtwagen met oplegger met daarop zeven personenauto's in vlammen op.
LevensgevaarVolgens het hof was er in alle gevallen sprake van levensgevaar en de rechter is bang dat de B. weer in de fout gaat. De man wordt vrijgesproken van een autobrand in Oudenbosch. De rechtbank in Breda had de man daar in 2012 wel voor veroordeeld.

Wachten op privacy instellingen...

Vrachtwagenchauffeur Frans B. werd in januari 2011 op heterdaad betrapt toen hij een auto op de Lijsterstraat in Zundert in brand stak. Mede dankzij meetsystemen in zijn vrachtwagen kon de politie achterhalen dat B. telkens in de buurt was van de branden. Hij zou in België veertien auto’s in brand hebben gestoken.
Eerder veroordeeldFrans B. was al eens eerder veroordeeld voor brandstichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.