Asiel Eindhoven zamelt geld in voor zieke hond Femke: 'Zonder hulp redt ze het niet'

17 juni 2014 om 15:34 • Aangepast 24 april 2020 om 14:09
nl
Dierenopvang De Doornakker in Eindhoven is dringend op zoek naar hulp voor de 3-jarige hond Femke. De Engels Springer Spaniël heeft mammatumoren (tumoren bij de melkklieren) en moet geopereerd worden, maar een zoektocht naar haar baasje is op niets uitgelopen.
Geschreven door

Omdat de operatie duur is, vraagt de dierenopvang iedereen die wat kan missen, te doneren.
Oproep op Facebook"Femke is nog maar drie jaar en is nog heel erg levendig. Met een operatie heeft ze nog een lang leven voor zich. Zonder redt ze het niet", zo laat een woordvoerster weten. Op Facebook heeft het asiel een oproep geplaatst en verschillende mensen hebben al gedoneerd.
"Een vrouw die reageerde heeft zelf ook een mammaoperatie gehad en heeft het dankzij die operatie gered. Daarom maakte ze al een flink bedrag over. Daarvan hadden we allemaal een brok in onze keel", zo vertelt Vivian Jansen van de dierenopvang. Maar ze benadrukt dat er nog niet genoeg is.
Chip"De operatie kost tussen de zeshonderd en achthonderd euro en dat hebben we nog lang niet bij elkaar." Femke is sinds 1 juni bij het dierenasiel. Medewerkers vonden haar zwervend op straat. Ze had wel een chip, maar die stond volgens Jansen nog op naam van de vorige eigenaar.
"Die had de hond doorverkocht, maar de gegevens van de nieuwe eigenaar had hij niet meer en de chip was niet bijgewerkt."
Inmiddels lijkt het geld voor de operatie van Femke binnen. Een gulle gever zegt het benodigde geld over te gaan maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.