Nep-politiemannen opgepakt na overval in februari in Gilze: 'Dit is gerechtigheid'

17 juni 2014 om 15:48
nl
De politie heeft twee Tilburgers (27 en 31 jaar) aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij een overval op een huis in Gilze op 20 februari. Twee van de vier overvallers waren daarbij gekleed in politie-uniformen.
Geschreven door

De twee mannen zijn dinsdagochtend rond zes uur opgepakt.
Op 20 februari overvielen vier mannen het huis aan de Bavelseweg. Ze gingen er met een kluis vandoor. De bewoonster had de deur geopend, nadat twee personen in een politie-uniform hadden aangebeld.
Vrouw had kind in armen"Dit is gerechtigheid'', reageert de bewoner op de aanhouding van de twee overvallers. ''Hier zaten we op te wachten.'' De brute overval heeft nog steeds een behoorlijke impact op zijn vrouw. Ze werd overvallen in de deuropening met het vijfjarige kindje in haar armen.
"Ik was niet thuis, ik dacht al die tijd alleen maar: 'dit moet opgelost worden'. Mijn vrouw heeft het er nog steeds moeilijk mee. Ik had niet gedacht dat het zo hard zou binnenkomen", aldus de bewoner.
Camerabeelden op FacebookDirect na de overval zette zijn vrouw de camerabeelden op Facebook, met een oproep tips te geven. Volgens de man heeft dat zeker geholpen. Landelijke media als RTL Boulevard en Hart van Nederland doken op het verhaal.
Bij Opsporing Verzocht kwamen uiteindelijk 45 tips binnen. ''Eigen rechter spelen is niet goed, nee. Maar het heeft de opsporing wel geholpen, zeker in ons geval.'' Verliep het politieonderzoek en de opvang aanvankelijk stroef, de bewoner zegt nu: "Ik ben heel tevreden over de politie, ze hebben zwaar hun best gedaan.''
Speurwerk rechercheDe tips hebben bijgedragen aan het onderzoek, vertelt een politiewoordvoerder. De politie heeft de twee uiteindelijk in de kraag kunnen vatten na speurwerk van de recherche.
De recherche houdt rekening met meer arrestaties. De twee mannen zijn ingesloten en zullen binnenkort worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.