Omstreden 'anonieme' brief in Steenbergse kwestie Saskia Bolten offline gehaald

17 juni 2014 om 15:55 • Aangepast 24 april 2020 om 14:09
nl
Waarnemend burgemeester Joseph Vos van de gemeente Steenbergen heeft een omstreden ingezonden brief over de kwestie rond de vertrokken burgemeester Saskia Bolten offline gehaald. Het stuk was gepubliceerd op het gemeentelijke Raads Informatie Systeem (RIS), maar riep in gemeentekringen hevige emoties op.
Geschreven door

Volgens BN DeStem neemt de auteur van de brief het op voor de eveneens weggestuurde gemeentesecretaris Ans Leloux en moeten de voorstanders van Bolten het ontgelden.
Bovendien was de brief ondertekend door ene 'G. van Boven'. Die naam is in gemeentekringen onbekend, maar de schrijver/schrijfster is wel goed op de hoogte van het wel en wee op het gemeentehuis. Zo citeert hij/zij in de ingezonden brief uit het functioneringsgesprek van Bolten én Leloux.
Desondanks plaatste de griffier de 'anonieme' brief als ingezonden stuk op de agenda van 26 juni. Dat zorgde voor grote woede bij de fracties van Volkspartij en PvdA, die Bolten tot het einde steunden.
'Veel commotie'"Het plaatsen van de brief heeft inmiddels tot veel commotie geleid", zo schrijft Joseph Vos in een reactie. "De afweging om rond de brief de reguliere werkwijze te volgen, dreigt daarmee het bestuurlijke proces in de gemeente Steenbergen opnieuw te verstoren. Ook omdat intussen twijfel over de identiteit van de afzender is ontstaan."
"In het belang van de bestuurlijke situatie in de gemeente Steenbergen heb ik daarom de brief van G. van Boven uit het RIS laten verwijderen. De dynamiek van de politiek vraagt er soms om om besluiten te herzien. Mijn inzet is en blijft om samen met alle betrokkenen in de gemeente Steenbergen de wijsheid te vinden om weer tot een goed bestuurbare gemeente te komen", aldus Vos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.