Video

'Brabantse transporteurs moeten oppassen voor dubieuze ladingen'

17 juni 2014 om 16:17 • Aangepast 24 april 2020 om 14:09
nl
Vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland vindt het erg verstandig dat het Tilburgse bedrijf Barsan een dubieuze lading heeft gemeld bij de politie. "Vervoerders lopen namelijk heel veel risico en zijn bij nieuwe klanten erg kwetsbaar", zo laat de organisatie weten.
Geschreven door

De vervoerders-organisatie reageert daarmee op een erg grote vangst van de politie. Vrijdag werd in een vrachtwagen van het Tilburgse bedrijf een grote partij hasj gevonden met een straatwaarde van twaalf miljoen euro. De hasj zat verstopt in emmers. De dubieuze klant van het bedrijf is aangehouden.
Volgens Wijnand van Zanten van Transport en Logistiek Nederland zitten vervoerders in een kwetsbare positie omdat ze officieel niet in spullen van klanten mogen kijken. Omdat Brabant een heel belangrijke transportprovincie is, adviseert hij vooral Brabantse transporteurs om waakzaam te blijven. "Vaak moet je een klant op zijn blauwe ogen geloven, maar helaas kan dat niet altijd", zo zegt Van Zanten.
Politie onderzoekt de zaakIntussen blijft de aangehouden verdachte nog vastzitten. Omdat de politie de zaak in onderzoek heeft,wil de directie van het Tilburgse bedrijf voorlopig niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.