In beslag genomen spullen nog steeds niet terug, woonwagenbewoners Den Bosch boos

17 juni 2014 om 16:26
nl
Nul op het rekest krijgt advocaat Mark Nillesen keer op keer bij justitie. De politie moet laptops, mobiele telefoons, tablets, sieraden, kleinere contante geldbedragen, horloges, gereedschap, kleding en schoenen aan woonwagenbewoners teruggeven na een inval daar, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Tot grote onvrede van Nillesen die een klacht in wil dienen.
Geschreven door

Een enorme politiemacht viel het kamp aan de Deutersestraat eind oktober binnen en nam alle 29 aanwezigen mee. Onder hen waren zes jonge kinderen. Bewoners worden verdacht van witwassen van crimineel geld, maar iedereen was binnen een paar dagen weer vrij. Sommige bewoners vochten de inbeslagname van hun persoonlijke bezittingen aan bij de rechter en kregen gelijk.
Bewoners verbolgenHun advocaat Mark Nillesen heeft al weken contact met justitie over de terugkeer van de spullen, maar steeds loopt het volgens hem op niets uit. "Ik heb de officier al aangeschreven en aangesproken maar niets helpt. Het is sneu en onfatsoenlijk dat er geen reactie komt, zeker omdat zij zelf ook tot in hun nek in het dossier zitten." De bewoners van het woonwagenterrein zijn volgens Nillesen niet verbaasd dat justitie zo te werk gaat. "Ze zijn er wel kwaad over dat ze hun spullen nog niet terug hebben."
Nillesen is bezig een klacht in te dienen. Er loopt ook nog een onderzoek naar de nazorg voor de bewoners na de inval. Dat zou binnenkort afgerond moeten worden. Nillesen: "Ik heb van de bewoners begrepen dat ze burgemeester Ton Rombouts op bezoek krijgen, dat schijnen ze onder nazorg te verstaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.