Rol politie bij vechtscheiding onderzocht

17 juni 2014 om 16:40
nl
Er komt een onderzoek naar de rol van de politie bij het nakomen van omgangsregelingen bij vechtscheidingen. De Nationale Ombudsman en de Kinderombudsman beginnen daar in september mee. Ze willen vooral weten wat mensen in zo'n situatie redelijkerwijs van de politie mogen verwachten.
Geschreven door

In een vonnis bij een echtscheiding laat de rechter vaak opnemen dat de politie desnoods helpt bij het naleven van afspraken over de bezoekregeling.
Agenten worstelen met uitvoeringVolgens de ombudsmannen worstelen agenten daarmee: aan de ene kant zijn ze gehouden aan het uitvoeren van een rechterlijke uitspraak, maar aan de andere kant zien ze ook dat politie-optreden vaak tot escalatie leidt. "Agenten vragen zelf om handvatten. Daarom zijn we een onderzoek gestart", zo vertelt Kinderombudsman Marc Dullaert.
De Kinderombudsman zegt dat het onderzoek los staat van het incident met Hansje. De moeder van het jongetje uit Oss plaatste een video van de uithuisplaatsing van haar kind op social media en dat zorgde voor veel ophef. De politie assisteerde bij die uithuisplaatsing.
GeschrokkenDullaert zegt erg geschrokken te zijn van de video, maar het onderzoek naar de rol van de politie stond volgens hem al gepland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.