Video

Belgen in de ban van het WK: Baarle-Hertog kleurt rood

18 juni 2014 om 00:13 • Aangepast 24 april 2020 om 14:10
nl
Ook bij onze zuiderburen is de WK-gekte losgebarsten. Overal hangen vlaggen met de Belgische driekleur en ook veel autospiegels zijn versierd met de Belgische kleuren. In het Belgisch-Nederlandse enclavedorp Baarle-Hertog was het dinsdagavond raak. In café De Tourmalet zaten tientallen Belgen de wedstrijd België-Algerije te kijken.
Geschreven door

Het was voor de Rode Duivels de eerste wedstrijd op een WK sinds 2002. Terwijl de Belgen meestal redelijk nuchter blijven, is het enthousiasme voor de Rode Duivels ongekend groot nu de Belgen voor het eerst sinds twaalf jaar weer meedoen met het WK.
"Eindelijk mogen we weer een keer meedoen. We hebben een goede ploeg die ver kan komen", zegt een Belg met duivelshoorntjse op zijn hoofd.
Al het vertrouwen vooral bleek terecht: de Duivels wonnen met 2-1 tegen Algerije. Ex-PSV'er Dries Mertens, sinds vorig seizoen speler van Napoli, maakte de winnende treffer.
Schoolkinderen en wegwerkersVeel schoolkinderen gingen dinsdag gekleed in het Belgische zwart geel en rood. En 500 wegwerkers werkten dinsdag in de Belgische kleuren.
De pintjes stonden koud en de barbecues werden aangestoken. In heel het land waren grote evenementen om de match, zoals de Belgen zeggen, te volgen.
Dance with the DevilsIn het Sportpaleis van Antwerpen was het evenement 'Dance with the Devils' uitverkocht. En ook 'op café' werd de wedstrijd bekeken op een groot scherm zoals in Lommel, vlak over de grens bij Valkenswaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.