Ranomi Kromowidjojo moet per direct op zoek naar nieuwe zwemcoach, Christiaan Sloof trekt zich terug

17 juni 2014 om 18:05
nl
Christiaan Sloof (27) trekt zich per direct terug als coach van de Eindhovense zwemster Ranomi Kromowidjojo. De coach ziet zichzelf niet als de man die haar succes tijdens de Olympische Spelen van 2016 kan bezorgen.
Geschreven door

Sloof nam de beslissing om zich terug te trekken als coach na een evaluatie van de afgelopen periode. Patrick Pearson zal de trainingen van het National Training Centre Eindhoven voorlopig waarnemen.
Sloof: "Ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik niet de coach ben die de olympische missie van Ranomi moet gaan begeleiden. Ik heb op dit moment nog niet voldoende kennis en ervaring om dit tot een goed eind te brengen."
'Sloof mist ervaring'Kromowidjojo vindt het een teleurstelling dat Sloof ermee stopt, maar respecteert de beslissing. "De afgelopen periode heb ik goed met Christiaan gewerkt. Mijn ervaring is dat hij veel potentie heeft als zwemcoach. Wel heb ik gemerkt dat hij nog bepaalde ervaring als coach mist, dat is ook niet vreemd omdat hij pas aan het begin van zijn carrière staat."
"In onderling overleg met de KNZB wordt er gezocht naar een coach die bij mij richting de Olympische Spelen van 2016 het beste naar boven kan halen", stelt de zwemster.
Paar maanden trainerSloof was iets meer dan een half jaar de coach van Kromowidjojo, die in 2012 goud won op de 50 en 100 meter op de Olympische Spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.