Raad Eindhoven stemt ondanks protest voor Turks seniorencomplex

18 juni 2014 om 02:24 • Aangepast 24 april 2020 om 14:11
nl
Ondanks luidruchtig protest van omwonenden ging de Eindhovense gemeenteraad dinsdag akkoord met een seniorencomplex voor Turkse ouderen. Dat komt in de wijk De Bennekel en is onderdeel van een nieuw wijkgebouw. Sommige buurtbewoners zien de veertien seniorenappartementen als een vorm van omgekeerde discriminatie omdat alleen Turkse ouderen er mogen wonen.
Geschreven door

"Wij willen straks ook in onze wijk blijven wonen  als we naar een seniorenwoning moeten, maar dan kunnen we daar niet terecht omdat we niet Turks zijn," zegt een van de demonstranten. De groep verzamelde 300 handtekeningen tegen de bouw van het complex, maar zegt dat de politiek niet wilde luisteren. "Wij zijn genegeerd."  
Kabaal leidde tot schorsingHun protest ging dinsdagavond met zoveel kabaal gepaard dat burgemeester Van Gijzel de raadsvergadering schorste. Pas toen de  buurtbewoners de raadszaal hadden verlaten, ging de vergadering verder. De raad stemde vrijwel unaniem voor de komst van het wijkgebouw met de seniorenwoningen. Alleen de fractie van de LPF stemde tegen.
Volgens de raad zijn er vlakbij De Bennekel genoeg seniorenwoningen voor niet-Turkse ouderen. Het nieuw te bouwen complex is een initiatief van een groep Turkse ouderen. Wethouder Van Dorst benadrukte dat iedereen in Eindhoven de mogelijkheid heeft om met een dergelijk plan te komen. "En dan zullen wij eraan meewerken," aldus de kersverse wethouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.