Boze pomphouders beginnen rechtszaak tegen staatssecretaris: ‘Ze zijn hard getroffen door accijns’

18 juni 2014 om 09:23
nl
Boze pomphouders in de grensstreken gaan een rechtszaak aanspannen tegen staatssecretaris Wiebes van Financiën. Ze eisen een compensatie van het kabinet voor de grote verliezen die zij lijden door de ingevoerde accijns op diesel en lpg. Dat laat BETA, de spreekbuis van honderden onafhankelijke pomphouders, weten tegenover het Algemeen Dagblad.
Geschreven door

De vereniging heeft namens de pomphouders beroep gedaan op twee advocatenkantoren. "Pomphouders aan de grens staat het water aan de lippen", aldus BETA-voorzitter Petra van Stijn, die beweert bezig te zijn aan een stichting waarbij gedupeerden zich kunnen aansluiten.
Het idee is dat tankstationhouders via die stichting een claim kunnen indienen. Om wat voor een bedragen het gaat, is niet duidelijk, maar bij BETA blijven ze hameren op de 100.000 euro die pomphouders in de jaren negentig per tankstation kregen na de invoering van '' 'het kwartje van Kok'.[YouTube:body:http://youtu.be/WfDgVHZKQ1k]
'Claim maakt veel kans'Eind mei werd duidelijk dat de accijnsverhoging van kracht blijft. De maatregel levert de schatkist 'een aanzienlijke extra opbrengst', zo liet staatssecretaris Wiebes weten.
Bij het Texaco tankstation Couwenberg in Goirle stoppen ze wellicht door de maatregel. ''Ik ga vandaag contact opnemen met de maatschappij. Ik denk dat ik het voor gezien houd", vertelde de pomphouder verdrietig.
Volgens BETA maken de pomphouders echter veel kans als ze een claim indienen. "De overheid heeft uiteraard het recht om belasting te heffen, maar zij worden hier onevenredig hard getroffen door de accijnsverhoging", stelt Van Stijn.[YouTube:body:http://youtu.be/fmTwowv51cQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.