Video

Hennepkwekerij gevonden in kelder onder kledingwinkel Nouveau aan Torenstraat in Breda

18 juni 2014 om 14:48 • Aangepast 21 november 2020 om 23:54
nl
In een kelder onder een winkel aan de Torenstraat in Breda is woensdagochtend een hennepkwekerij gevonden. Volgens een woordvoerster van de politie is er 47-jarige man uit Almere aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om Nouveau, een winkel pal naast Café de Bruine Pij in het centrum van Breda.
Twee kelderruimtesBij de politie was een melding binnengekomen van een sterke henneplucht in de Torenstraat. Agenten gingen rond half twaalf kijken en vonden de hennepkwekerij in de kelder. Er stonden 300 tot 400 hennepplanten en hennepstekken in twee verschillende kelderruimtes.
'Redelijk uitzonderlijke plek'"We vinden wel eens vaker hennepkwekerijen op vreemde plekken, zoals in een aanhangwagen. Een kelder onder een winkel in een drukke winkelstraat is een redelijk uitzonderlijke plek. Het komt niet vaak voor", vertelt de politiewoordvoerster.
Man wordt gehoordDe aangehouden man uit Almere moet nog worden gehoord. Hij was in het pand aanwezig toen de agenten de kwekerij ontdekten. Het is nog niet duidelijk wat hij precies in het gebouw deed. "Het is ook de vraag of de winkel iets met de kwekerij te maken heeft. Dat gaan we onderzoeken", aldus de politiewoordvoerster woensdagmiddag.
De kwekerij is ontmanteld. De stroom werd illegaal afgetapt.
Volgens omwonenden is de winkel pas net geopend en hebben ze geen idee wie de eigenaar is. Nouveau was woensdag dicht.[Tweet:body:https://twitter.com/wa_bredacentr01/status/479213053935091712] [Tweet:https://twitter.com/Politie_Breda/status/479213791268597761]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.