Video

GayVillage is hoax, organisatie Roze Maandag wilde aandacht

18 juni 2014 om 23:09 • Aangepast 24 april 2020 om 14:13
nl
Het plan om bij Tilburg een speciale woonwijk voor homo's te maken is niet echt. Dat maakte de Stichting Roze Maandag, projectontwikkelaars Blauwhoed en LBB Naber Makelaars woensdagavond bekend. De organisatie van Roze Maandag wil aandacht voor homo-acceptatie.
Geschreven door

Woensdagochtend maakte projectontwikkelaar Blauwhoed bekend een afgeschermde wijk onder de naam GayVillage in Tilburg te willen realiseren. Exclusief voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.
OmstredenDe plannen zorgden voor ophef, veel homoseksuelen waren niet te spreken over de plannen. Woensdagavond bleek dus dat het om een 'grap' gaat, maar wel een serieuze volgens Stichting Roze Maandag. Die is blij met negatieve reacties op GayVillage.
De stichting laat in een persbericht weten: "Duizenden mensen hebben op social media en op internetpagina's van de regionale en landelijke pers negatief gereageerd op het idee. Negatief is voor Roze Maandag positief."
ComplotProjectontwikkelaars Blauwhoed en LBB Naber Makelaars zaten in het complot, zo bleek tijdens de persconferentie. Het was de bedoeling om de 'grap' wat langer vol te houden, maar de organisatie had niet zo veel media-aandacht verwacht.
Roze Maandag is een onderdeel van de Tilburgse Kermis. Op kermismaandag wordt homo-emancipatie en -acceptatie gevierd. Dit jaar is Roze Maandag op 21 juli.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.