Henk Krol moet drie ton subsidie terugbetalen aan ministerie

19 juni 2014 om 01:21 • Aangepast 21 november 2020 om 23:53
nl
Minister Jet Bussemaker van cultuur wil subsidie terug van de stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) uit Best. Dat schrijft zij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om subsidie die tussen 2008 en 2011 verstrekt is.
Profielfoto van
Geschreven door

In die periode vormde Eindhovenaar Henk Krol samen met zijn vader het bestuur van de stichting.
Duidelijkheid over onderzoekDe Tweede Kamer vroeg minister Bussemaker eerder woensdag om duidelijkheid over het onderzoek naar Eindhovenaar Henk Krol. Er wordt onderzoek naar de oud-directeur en voormalig Kamerlid voor 50PLUS gedaan omdat hij misbruik zou hebben gemaakt van subsidie.
Het onderzoek wordt gedaan door de Auditdienst van de Rijksoverheid en duurt al enkele weken. Krol zou het overheidsgeld bijvoorbeeld hebben gebruikt voor zijn seksshop.
Accountant trekt goedkeuring inDe accountant van de stichting heeft de goedkeuring over de besteding van het geld ingetrokken, daarom wil de minister nu het geld terug. Het is niet duidelijk om hoeveel geld het gaat. De accountant heeft zijn goedkeuring ingetrokken omdat hij bij nader inzien vond dat de verantwoordingsstukken te dun waren om een goedkeuring af te geven.
De stichting van Krol ontving tussen 2008 en 2011 ongeveer drie ton aan subsidie. Eerder liet Krol weten dat het alleen maar onzin en geruchten waren en dat hij niet bang was voor de uitkomst van het onderzoek.
OmstredenKrol stapte vorig jaar op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen bekend werd dat hij destijds pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen.
Onlangs stond hij als lijstduwer op de lijst van het Europees Parlement en kreeg hij veel voorkeurstemmen. Zowel partijvoorzitter John Struijlaard van 50PLUS als de medeoprichter van de partij, Jan Nagel, wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Volgens Struijlaard is een terugkeer van Krol naar de Tweede Kamer niet aan de orde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.