Medewerkers Jeugdzorg kregen doodsbedreigingen na video uithuisplaatsing Hansje

19 juni 2014 om 08:24 • Aangepast 24 april 2020 om 14:13
nl
Medewerkers van Bureau Jeugdzorg hebben doodsbedreigingen gekregen nadat de video van de uithuisplaatsing van de Osse jongen Hansje in de publiciteit verscheen. Dat heeft een communicatiemedewerker van Bureau Jeugdzorg in Tilburg gezegd.
Geschreven door

Bij het bureau kwamen honderden boze telefoontjes en mailtjes over de uithuisplaatsing. Ook via Facebook en Twitter kwamen de bedreigingen binnen. Bureau Jeugdzorg heeft geen aangifte gedaan. Volgens woordvoerster heeft dag geen zin omdat de bedreigingen niet aan personen was gericht maar aan het bureau in zijn algemeenheid. "Aangifte doen zou dan een schieten met hagel zijn", aldus de communiecatiemedewerker van Bureau Jeugdzorg.
De telefoontjes over de uithuisplaatsing variëren van 'mensonterend handelen' en 'nazipraktijken' tot regelrechte doodsbedreigingen aan het adres van medewerkers. "We zijn net geschrokken van de uitlatingen. We zijn wel wat gewend. De omvang van de bedreigingen heeft ons wel verbaasd."
Rechtszaak en demonstratieDonderdagochtend was er een rechtszaak over de uithuisplaatsing van Hansje. Donderdagmiddag is er een demonstratie tegen Bureau Jeugdzorg in Den Haag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.