'Jubileuminbraak' bij Van den Assum Optiek aan Graaf Hendrik III Plein in Breda

19 juni 2014 om 12:14 • Aangepast 24 april 2020 om 14:14
nl
Van den Assum Optiek aan het Graaf Hendrik III Plein in Breda is woensdagavond voor de vijftiende keer het doelwit geworden van een inbraak. De inbrekers ramden met een auto de pui in en namen ongeveer dertig dure brillen mee. "Een jubileum, ja. Misschien moet ik straks maar gebak gaan halen."
Geschreven door

De inbraak werd rond tien voor tien 's avonds gepleegd. "Alles is hier goed afgesloten, dus ze hebben de pui vier keer in moeten beuken voordat ze binnen konden", zegt eigenaar Richard van den Assum. "Ik ben de hele nacht bezig geweest om de puinhoop op te ruimen."
Volgens Van den Assum hebben de inbrekers ongeveer dertig Carrera- en Ray-Ban-zonnebrillen meegenomen. Hij schat de totale schade op 10.000 tot 15.000 euro. Er zijn geen camerabeelden van de inbraak.
Jubileum"Ik kan wel heel boos worden, maar dat schiet niet op", aldus de gedupeerde. "Ik heb de politie wel gevraagd of ik de daders in een donker kamertje toe mag spreken, maar daar doen ze niet aan mee", grapt Van den Assum.
"Het is de vijftiende keer dat er hier is ingebroken, dus dat is inderdaad een jubileum. Misschien moet ik straks maar gebak gaan halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.