Twaalf jaar cel geëist voor doden Elsa Tisseur uit Veghel, justitie gaat uit van doodslag

19 juni 2014 om 12:56
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Elsa Tisseur zou levend begraven zijn.
1/2
Mario van E. heeft donderdag voor het gerechtshof in Den Bosch te horen gekregen dat justitie hem voor twaalf jaar achter de tralies wil voor de dood van Elsa Tisseur uit Veghel in 2010.
Geschreven door

Van E. was in hoger beroep gegaan toen de rechtbank hem vorig jaar veroordeelde tot twaalf jaar cel. De ex-vriend van Elsa is volgens zijn advocaat onschuldig en dus ging hij toen in hoger beroep tegen de beslissing.
'Respectloos en gewetenloos'De rechtbank vond vorig jaar dat er geen sprake is van voorbedachten rade en dat er onvoldoende bewijs is dat Elsa levend is begraven. Wel noemde de rechter Van E. 'respectloos en gewetenloos'.
De straf voor de 46-jarige Mario van E. viel daarom lager uit dat de zestien jaar cel die door justitie werd geëist. Justitie ging er toen nog wel vanuit dan Van E. Elsa Tisseur zou hebben vermoord.
Wel of niet levend begravenDeskundigen waren het oneens over de vraag of de vrouw levend is begraven, zo bleek vorig jaar tijdens de rechtszaak. De verdachte ontkende iedere betrokkenheid.
Tisseur werd in september 2010 door haar ex-vriend als vermist opgegeven. Drie maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen bij Veghel.

Wachten op privacy instellingen...