Video

Hoeveel is Memphis Depay waard? '20 miljoen voor Strootman, dan ook 20 miljoen voor Depay'

19 juni 2014 om 15:25 • Aangepast 21 november 2020 om 23:52
nl
Mocht Memphis Depay deze zomer PSV willen verlaten, kunnen de Eindhovenaren grof geld verdienen aan de talentvolle aanvaller. PSV kan rekenen op een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Dat zegt spelersmakelaar Kees Ploegsma sr. donderdag tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Tijdens zijn debuut op het WK voetbal in Brazilië was Depay goed voor een doelpunt en een assist. Nederland won het WK-duel tegen Australië met 3-2, dankzij de inzet van de PSV'er.
Twintig miljoen"Hij heeft zich aardig in the picture gespeeld", zegt Ploegsma sr. Zijn zoon, Kees Ploegsma jr, is de zaakwaarnemer van Depay.
"Ik heb wel een idee welk bedrag PSV voor hem wil hebben, maar dat is iets tussen ons en PSV. Het zal een bedrag zijn in de orde van grootte van wat Kevin Strootman heeft opgeleverd", denkt Ploegsma sr.
Strootman kostte 20 miljoenPSV kreeg vorig jaar juli zo'n twintig miljoen euro van AS Roma voor middenvelder Kevin Strootman. "Een niet tegen te houden transfer, voor een van de grootste bedragen in de historie van PSV", zei technisch manager Marcel Brands destijds.
De PSV-fans vragen zich ongetwijfeld af of Depay volgend seizoen nog voor PSV speelt. Volgens Ploegsma sr is nog geen concrete interesse voor de talentvolle aanvaller. "We zullen zien of hij bij PSV blijft en of er überhaupt interesse voor hem komt."
Depay maakte elke keer grote stappenDepay liet woensdag bij zijn WK-debuut menig voetbalhart sneller kloppen. Toch wil Ploegsma niet te hard van stapel lopen. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Depay staat in heel Europa bekend als enorm talent. Hij is een ruwe diamant. Memphis heeft zich gisteren goed gepresenteerd. Maar krijgt hij tegen Chili ook een kans?"
"Heel veel clubs kennen Depay, sommige volgen hem ook. Maar je kunt pas serieus praten als iemand concreet boven water komt. Hij is nog jong en in ontwikkeling, maar hij maakt elke keer grote stappen. Dat is wel zo."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.