Het loopt storm voor de functie van burgemeester Waalre

19 juni 2014 om 17:47
nl
Het loopt storm bij de zoektocht naar een opvolger voor Henri de Wijkerslooth als burgemeester van Waalre. Commissaris van de Koning Wim van de Donk kreeg liefst 33 sollicitatiebrieven op zijn bureau. Tien vrouwen en 23 mannen dingen naar de functie van burgemeester.
Geschreven door

Twaalf sollicitanten zijn lid van het CDA, elf van de VVD en vijf van de PvdA. D66 en GroenLinks leveren ieder één sollicitant. Eén sollicitant behoort niet tot een politieke partij en van twee sollicitanten is de politieke kleur niet bekend. Onder de sollicitanten bevinden zich vier (oud-) burgemeesters, vijftien (oud-) wethouders, twaalf sollicitanten komen werken bij de overheid en twee sollicitanten komen uit het bedrijfsleven.
Stevige kandidaatDe Wijkerslooth vertrok op 1 januari van dit jaar. Wim van de Donk gaf al aan dat de nieuwe burgemeester ‘een stevige kandidaat met veel ervaring op het gebied van de openbare orde en veiligheid’, zou moeten zijn. In het verleden waren er in Waalre problemen met het woonwagenkamp.
Ook vond er in 2012 een aanslag op het gemeentehuis plaats. Het monumentale gemeentehuis brandde daarbij volledig af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.