Arjan Bosgra uit Halsteren skeelert 350 kilometer voor wereldrecord: 'Veel koolhydraten nemen'

19 juni 2014 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 23:52
nl
Bij skeeleren denk je al gauw aan kinderen die er in de straat op uit gaan en thuiskomen met een schrammetje na een val. Maar vrijdagavond doen bijna tachtig volwassenen een wereldrecordpoging. Ook Arjan Bosgra uit Halsteren gaat proberen om binnen een dag een afstand van 350 kilometer te skeeleren.
Profielfoto van
Geschreven door

Een rondje rondom het IJsselmeer en het Markermeer staat vrijdag en zaterdag op het programma voor de skeeleraars. De tocht brengt de deelnemers door de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland.

Wachten op privacy instellingen...

TrainingArjan Bosgra is al zo'n drie maanden aan het trainen voor de zware tocht. "Ik heb al wel vaker honderden kilometers achter elkaar geskeelerd", zegt de ervaren skeeleraar.
Bosgra verwacht zo'n 22 uur over de tocht te gaan doen. "We starten vrijdagavond om acht uur en komen de volgende dag om kwart over zes aan." Hoe hij dat vol gaat houden? "Genoeg eten, veel koolhydraten en op tijd mijn rust nemen."

Wachten op privacy instellingen...

Skeeleren weer hip? De recordpoging, die een plaatsje op moet leveren in het Guiness Worldbook of Records, is ook een beetje bedoeld als een promotie van de skeelersport. "Tien jaar geleden stonden voor zo'n tocht als dit duizenden mensen langs de kant. Dat is nu niet meer, maar je merkt wel dat kindersporten als skeeleren weer hipper worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.