Tilburgse burgemeester Noordanus: 'Vervelend dat ik media op verkeerde been heb gezet'

19 juni 2014 om 19:08 • Aangepast 24 april 2020 om 14:15
nl
Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg had niet de intentie de media en de samenleving op het verkeerde been te zetten door mee te werken aan de hoax van de stichting Roze Maandag. "Dat is wel gebeurd en dat vind ik vervelend."
Geschreven door

Dit schrijft Noordanus donderdagmiddag in een reactie op de website van de gemeente. Hij zegt dat hij de impact van de quote over de homowijk heeft onderschat. Hij had deze quote gegeven met de intentie de homo-emancipatie onder de aandacht te brengen.
Brieven beantwoordenDe gemeente Tilburg gaat zo spoedig mogelijk de brieven beantwoorden van Omroep Brabant, NOS en NRC Handelsblad. Zij schrijven onder meer dat ze door de gemeente op het verkeerde been zijn gezet. Hoofdredacteur Henk Lemckert van Omroep Brabant vindt dat betrouwbaarheid voorop moet staan.
Volgens een woordvoerder van de gemeente overweegt de gemeente hoofdredacteuren, indien zij daar behoefte aan hebben, uit te nodigen om over de inhoud van de brieven te praten.
GayVillageNoordanus figureerde woensdag prominent op de website van de makelaar en projectontwikkelaar waar de zogenoemde GayVillage werd aangeprezen: een afgeschermde wijk bij Tilburg exclusief voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.
"Ik heb mijn medewerking concreet gemaakt door een algemene quote over homo-emancipatie ter beschikking te stellen. Hierin geef ik aan dat ik burgemeester wil zijn van 'een tolerante stad die blij is met een gay-community binnen zijn stadsgrenzen'. Ik sta achter deze boodschap", schrijft de burgemeester donderdagmiddag in zijn verklaring.
Serieuze grapDe plannen voor GayVillage zorgden voor veel ophef. Woensdagavond bleek het om een grap te gaan. Maar wel een serieuze, volgens de stichting Roze Maandag. Die wilde hiermee aandacht voor homo-acceptatie vragen.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.