Inwoners Moordrecht trots op 'hun' Memphis Depay: 'We leefden intens met hem mee'

19 juni 2014 om 20:58 • Aangepast 24 april 2020 om 14:16
nl
De winnende treffer van PSV-voetballer Memphis Depay tijdens de WK-wedstrijd tegen Australië bracht miljoenen Nederlanders in euforie. Maar op één plekje in Nederland werd extra hard gejuicht. Dat was in Moordrecht, de geboorteplaats van Depay.
Geschreven door

"We leefden intens mee met Memphis", zegt voorzitter Ton Redegeld van voetbalclub Moordrecht, de club waar het allemaal begon voor Depay. Redegeld was ook drie seizoenen lang de ploegleider van het jeugdelftal van de PSV'er.
Gescout door SpartaHet is nog maar elf jaar geleden dat de kleine Depay op de velden van de plaatselijke club zijn voetbalkunsten vertoonde. Nu schittert de talentvolle aanvaller van PSV op het WK in Brazilië. "Hier binnen de club wordt echt tegen hem opgekeken. Vooral bij de junioren en de pupillen", laat de voorzitter weten.
Het duurde slechts drie seizoenen voordat de scouts van Sparta Depay wegkaapten bij v.v. Moordrecht. "Memphis was als jonge speler al compleet. Hij was tweebenig en heel sterk. Als we met 7-0 wonnen dan scoorde hij vijf maal en gaaf ie nog eens twee assists", weet Redegeld zich nog te herinneren.
TrotsMoordrecht ligt enkele kilometers onder Gouda en heeft zo'n achtduizend inwoners. Dat Depay woensdag zijn debuut zou maken, hadden ze in Moordrecht stiekem wel verwacht. Maar dat hij vervolgens ook het winnende doelpunt zou maken, had niemand durven dromen. "Natuurlijk zijn we blij dat 'we' winnen, maar dat Memphis de winnende maakt...Dat is toch wel heel speciaal. Hij is toch een beetje van ons", zegt de trotse voorzitter.
De oma van Depay was donderdagochtend nog een beetje van slag, maar ook ontzettend trots: "Ik ben de meest trotse oma van Nederland. Dit is zo bijzonder!", zei ze tegen Omroep West.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.