Schoonmaakbedrijven stemmen definitief in met nieuwe cao

19 juni 2014 om 21:04 • Aangepast 24 april 2020 om 14:16
nl
Een meerderheid van de schoonmaakbedrijven heeft donderdag ingestemd met het akkoord voor een nieuw cao voor de schoonmakers. De overeenstemming volgt na weken van staken, ook in Brabant.
Geschreven door

In totaal 76 procent van de leden schaarde zich tijdens de algemene ledenvergadering van brancheorganisatie OSB donderdag achter de gemaakte afspraken. De vergadering verliep niet helemaal vlekkeloos, want hij was 'lang' en verliep 'verhit', zo zegt OSB.
Veel leden waren bang dat het akkoord, waarin verbeterde arbeidsvoorwaarden zijn afgesproken, zou kunnen leiden tot kostenverhogingen en daarmee tot baanverlies, een hogere werkdruk en op termijn faillissementen.
CSU Uden en vieze treinenDe schoonmaaksector was de afgelopen maanden het toneel van veel stakingen. Onder meer bij CSU in Uden legden 150 schoonmakers het werk neer. Daarnaast werd het meningsverschil ook uitgevochten' in de trein, met als resultaat vieze en stinkende treinstellen.
De vakbonden en OSB bereikten pas na tien weken actievoeren eind vorige maand overeenstemming over de nieuwe cao, die voor drie jaar is vastgelegd. De achterban van FNV Bondgenoten keurde het akkoord toen ook goed, waarmee definitief een eind kwam aan de stakingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.