Menselijke resten gevonden in Overdiepse Polder Sprang-Capelle

20 juni 2014 om 00:55 • Aangepast 21 november 2020 om 23:52
nl
In de Overdiepse Polder bij Sprang-Capelle zijn menselijke resten gevonden. Ze zijn vermoedelijk van iemand die daar in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwam, laat de politie weten. Omdat het vermoeden bestaat dat gevonden botten in de Overdiepse Polder zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog, gaat de Bergings- en identificatiedienst van de Landmacht de resten vrijdagmiddag opgraven.
Profielfoto van
Geschreven door

De resten lagen vlakbij het pontje over de Bergsche Maas. Of de botten van een soldaat zijn, kon de politie nog niet zeggen. Een wandelaar met een hond vond vorige week woensdag de botten.
De politie heeft de omgeving afgezet en de technische recherche doet onderzoek. Een politiewoordvoerder zegt dat het enkel gaat om botten en niet om een heel skelet. De politie bewaakte de menselijke resten de afgelopen nacht.

Nog veel onduidelijkheidHoe het slachtoffer precies om het leven is gekomen en hoe en wanneer de botten daar terecht zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Wel weet de politie dat tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig is gevochten op de plek waar de botten lagen.
Er vinden op dit moment graafwerkzaamheden plaats bij de Overdiepse Polder, omdat dit in de toekomst een overloopgebied moet worden voor de Bergsche Maas. Een getuige zegt dat het lichaam is gevonden in zand dat pas is verschoven. Dat zou betekenen dat het lichaam oorspronkelijk niet op die plek lag. De politie neemt dit gegeven mee in het onderzoek.
OpvallendDe Overdiepse polder tussen Raamsdonk en Waspik werd eerder nog door de politie grondig onderzocht na een tip over de moord op Theo van den Oetelaar uit Oosterhout. Dit onderzoek werd in 2008 heropend. Het onderzoek in de polder leverde destijds niets op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.