Video

Gemengde gevoelens bij huldiging hockeyers in Den Haag: blije vrouwen, pijn bij mannen

20 juni 2014 om 01:16
nl
De hockeyvrouwen én hockeymannen zijn donderdagavond in Den Haag gehuldigd voor hun successen tijdens het WK hockey. De vrouwen wonnen afgelopen weekend goud, de mannen bleven steken op zilver.
Geschreven door

De huldiging vond plaats op een drijvend podium dat in de Hofvijver, op een steenworp afstand van het torentje van premier Mark Rutte, was neergelegd. Alle hockeyers en hockeysters waren aanwezig en kregen namens de gemeente Den Haag de sportpenning van die stad.
Dubbel gevoelDe huldiging werd door de Brabanders wisselend gevierd. De vrouwen vonden het geweldig, de mannen stonden met een ander gevoel op het podium.
"Normaal word je alleen gehuldigd als je kampioen bent geworden", sprak Jelle Galema uit Boxtel. "Ik vind het leuk dat de gemeente Den Haag dit doet, maar sta hier wel met een dubbel gevoel. De pijn van de nederlaag in de WK-finale is nog niet weg."
SportpenningDe hockeysters waren daarentegen eensgezind in hun mening. "Geweldig dit. Ik geniet er echt van. Prachtig ook dat we zo'n sportpenning gekregen hebben", zei Frederique Derkx. Zij werd voor het eerst met Oranje gehuldigd.
Ook Lidewij Welten en Maartje Paumen, die allebei al veelvuldig zijn gehuldigd vanwege hun successen, genoten zichtbaar. "Schitterend dat iedereen met ons op de foto wil en dat ze onze handtekening willen hebben. We hebben echt iets losgemaakt, dat is goed voor de hockeysport."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.