Vragen over afsluiting brug A27 tijdens Havendag Werkendam: 'Dit kan toch niet waar zijn?'

20 juni 2014 om 03:09
nl
Het CDA in Werkendam heeft donderdagavond vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de mogelijke weekendafsluiting van de brug over de A27. Die afsluiting zou 4 juli beginnen - juist als de traditionele Havendag in Werkendam is. "Het kan toch niet waar zijn dat de brug dan wordt afgesloten?"
Geschreven door

Rijkswaterstaat wil de brug bij Werkendam in het weekend van 4 tot 7 juli afsluiten voor het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag. Dit is precies in het weekeinde dat Havendag Werkendam plaatsvindt, een evenement waar naar verwachting twintig- tot dertigduizend belangstellenden naartoe komen.
'Slechte communicatie Rijkswaterstaat'Wethouder Wim de Jong van Verkeer werd volgens het CDA pas afgelopen maandag op de hoogte gesteld van de afsluiting. "Deze keuze en de slechte communicatie met de gemeente door Rijkswaterstaat vinden wij erg ongelukkig", stelt de partij. "Uit nader verkregen informatie blijkt dat een ander weekend niet mogelijk is in verband met werkzaamheden aan andere wegen."
Het CDA ziet naar eigen zeggen liever dat de werkzaamheden aan de weg op één moment plaatsvinden en niet verspreid over verschillende weekenden zoals nu het geval is. De partij vreest economische schade voor bedrijven en ondernemers en is daarnaast bang dat er minder bezoekers op de Havendag af komen. Met de vragen hoopt de partij dat het college zich 'tot het uiterste inspant' om zich tegen de weekendafsluiting te verzetten.
Wegwerkzaamheden RijkswaterstaatRijkswaterstaat neemt de A27 onder handen om de files terug te dringen. De snelweg tussen Breda en Utrecht wordt verbreed en knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer wordt aangepakt. Daarnaast komt een tweede brug bij Gorinchem. De werkzaamheden moeten in 2019 definitief zijn afgerond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.