Wel of geen 'ruit' rond Eindhoven: provinciebestuurder Ruud van Heugten 'op campagne' - Omroep Brabant

Wel of geen 'ruit' rond Eindhoven: provinciebestuurder Ruud van Heugten 'op campagne'

20 juni 2014 om 11:03
nl
De provincie hield donderdagavond een informatiebijeenkomst speciaal voor gemeenteraadsleden over de nieuwe weg rond Eindhoven, die de 'ruit' rond de stad compleet moet maken. De nieuwe wegenstructuur is volgens provinciebestuurder Ruud van Heugten nodig om de verkeersoverlast in Zuidoost-Brabant aan te pakken en de Noord-Zuidverbinding te verbeteren.
Geschreven door

Maar onder andere gemeenteraadslid Rik Thijs van GroenLinks in Eindhoven werd tijdens de informatiebijeenkomst donderdagavond absoluut niet overtuigd door Van Heugten. De provincie doet volgens Thijs alsof de ruit de enige oplossing is om de bereikbaarheidsproblemen in de regio Eindhoven op te lossen. Terwijl het plan volgens hem een voorbeeld is van het 'oude denken'.
Thijs ziet liever dat het geld voor de weg geïnvesteerd wordt in nieuwe oplossingen zoals die bijvoorbeeld bij de Automotive Campus in Helmond ontwikkeld worden. Oplossingen die niet ten koste gaan van de natuur.
'Wat meer carpoolen geen oplossing'Een oplossing zoals de zelfrijdende auto werkt volgens Van Heugten alleen op snelwegen. Voor regionale verkeersproblemen is dit geen oplossing. "Ook deze auto's hebben een weg nodig om overheen te rijden", zo legt hij vrijdagochtend uit.
Om er vervolgens aan toe te voegen dat sommige gemeenteraadsleden de bereikbaarheidsproblemen in de regio wel érg gemakkelijk benaderen. Zo biedt 'wat meer carpoolen', de oplossing die een SP-gemeenteraadslid uit Helmond donderdag opperde, in zijn ogen ook geen uitkomst. Van Heugten vroeg zich bij deze opmerking zelfs af 'of hij wel echt in de slimste regio van de wereld was beland'.
'Twee grote gemeenten beslissen niet alleen'Sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen willen Eindhoven en Helmond niet meer meebetalen aan de weg. Dit betekent volgens Van Heugten niet dat de weg er nu niet zal komen. De twee grote gemeenten beslissen volgens hem niet alleen over de bereikbaarheid van de regio. Hierover gaan volgens de gedeputeerde in elk geval nog negentien andere gemeenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.