Waterschap De Dommel neemt extra maatregelen tegen aanhoudende droogte

20 juni 2014 om 13:11
nl
Het gebied in Brabant waarvoor een verbod geldt om water uit beken en sloten te gebruiken voor de beregening van gewassen is vrijdag door waterschap De Dommel vergroot. Het verbod geldt vanaf vrijdag voor vrijwel alle beken, zijbeken en sloten in het gebied van het waterschap.
Geschreven door

Alleen voor de Tongelreep, de Dommel ten noorden van het Wilhelminakanaal en voor de Zandleij geldt het verbod niet. Het waterschap kondigt het verbod af om te voorkomen dat er na een heel droog voorjaar te weinig water in de beken en rivieren overblijft.
Op 22 april nam waterschap De Dommel als gevolg van de droogte al maatregelen voor een kleiner gebied. Dit was erg vroeg. De natte maand mei en lokale buien in de afgelopen weken hebben volgens het waterschap geen soelaas geboden om het watertekort aan te vullen.
Ook komende tijd geen neerslagDe weersverwachting voor de komende tijd geeft volgens De Dommel geen neerslag van betekenis aan. Te weinig water in sloten en beken kan ernstige gevolgen hebben voor de waterkwaliteit, de grondwaterstand en de natuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.