Minister ziet industrieterrein aan voor woonwijk bij vliegroutes Volkel, aldus burgemeester Uden - Omroep Brabant

Minister ziet industrieterrein aan voor woonwijk bij vliegroutes Volkel, aldus burgemeester Uden

20 juni 2014 om 17:15
nl
Burgemeesters Henk Hellegers van Uden vindt dat het ministerie van Defensie een slordige vergissing heeft gemaakt bij het bepalen van de vliegroutes vanaf vliegbasis Volkel. Het ministerie zou daarbij een Veghels industrieterrein hebben aangezien voor een woonwijk, legde de burgemeester vrijdag uit.
Geschreven door

De gemeenten Uden en Veghel zijn tegen de nieuwe vliegroutes van vliegbasis Volkel die het ministerie van Defensie heeft uitgekozen. Ze vragen minister Jeanine Hennis-Plasschaert dringend haar keuze te heroverwegen.
Om Veghel te ontzien koos de minister niet voor het meest milieuvriendelijke alternatief dat voor de minste omwonenden ernstige geluidshinder oplevert.
Meer last van lawaai F-16'sDe burgemeesters Henk Hellegers van Uden en Ina Adema van Veghel concluderen dat door Hennis' keuze 'ettelijke honderden' mensen meer ernstig last krijgen van het lawaai van F-16's.
Hij gaat ervan uit dat het ministerie uiteindelijk kiest voor de milieuvriendelijkste variant door alle F-16's direct na de start te laten afbuigen en de herrie in het dorp Volkel te beperken. Volgens Hellegers is er sprake van een vergissing. Hij verwacht dat die snel wordt rechtgezet.
Bang voor herrie JSFTijdens een informatiebijeenkomst over de nieuwe vliegroutes vorige week spraken omwonenden hun zorg uit over het geluidsniveau van de nieuwe door defensie aangeschafte Joint Strike Fighter (JSF). De bewoners van de dorpen in de omgeving van de vliegbasis gaan ervan uit dat de JSF meer herrie maakt.
Ze vrezen dat ze na de aanschaf voor voldongen feiten komen staan en weer jarenlang in het lawaai moeten wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.