Regiobrandweer Zuidoost-Brabant schrapt 215 functies

20 juni 2014 om 15:13
nl
Bij de brandweer in Zuidoost-Brabant verdwijnen de komende jaren 215 van de in totaal 985 functies. Daarbij gaat het om vrijwilligers en om betaalde medewerkers op de wagens, op kantoor en op managementfuncties.
Geschreven door

Dit staat in de toekomstvisie brandweerszorg van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.
BezuinigingenBij de vorming van deze veiligheidsregio - waarbij de korpsen fuseren - hebben de 21 burgemeesters afgesproken dat deze toekomstvisie met bezuinigingsplannen er moest komen. Dit leidde eerder dit jaar tot grote onrust onder brandweerpersoneel. Uit het stuk blijkt dat er acht ton wordt bespaard op voertuigen, 1,1 miljoen op vrijwilligers, 1,5 miljoen op beroepskrachten en 1,4 miljoen op management. De totale bezuining komt daarmee op 4,8 miljoen euro op het huidige totale budget van 42 miljoen.
Maart volgend jaar moet het voorstel worden goedgekeurd door de gemeenteraden in Zuidoost-Brabant.
Operationele inzetDe brandweerkorpsen in West- en Midden-Brabant zijn in 2010 al gefuseerd tot een eigen veiligheidsregio. De korpsen in Noordoost-Brabant deden dit in 2011. Volgens woordvoerders van deze regio's hebben de fusies daar geen negatief effect gehad op de operationele inzet van de brandweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.