Toch compensatie voor Belgische voetbalfans op WK-camping Jokko de Wit

20 juni 2014 om 18:37 • Aangepast 24 april 2020 om 14:18
nl
Belgische voetbalfans die tijdens het WK op een camping in Rio de Janeiro verblijven, krijgen een deel van hun geld terug. Jokko de Wit uit Breda, oprichter van de Oranjecamping en initiator van de Belgische variant daarop, heeft beloofd dat de Belgen ter compensatie per persoon 50 euro per nacht terugkrijgen.
Geschreven door

De voorzieningen op het campingterrein Devillage vlakbij het strand in de Braziliaanse stad zijn ondermaats, wat de afgelopen dagen tot veel klachten leidde. De Belgen betalen gemiddeld zo'n 160 euro per dag om op de camping te verblijven.
De organisatie die al jarenlang met succes de Oranjecamping voor Nederlandse voetbalfans regelt, heeft in samenwerking met de Belgische bond voor het eerst een camping ingericht voor fans van de 'Rode Duivels'. De Belgische voetbalfans klaagden de afgelopen dagen over een gebrek aan douches, toiletten en stroom.
'Verkeerde keuzes gemaakt'"Ik kan niet anders zeggen dan dat datgene wat we beloofd hebben, niet is waargemaakt", aldus De Wit. "Die verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij ons. Wij hebben de verkeerde keuzes gemaakt in partnerships en vertrouwd op contacten, maar het is niet gegaan zoals het moet."
Het is de bedoeling dat het campingterrein in Rio de Janeiro na de groepsfase wordt omgetoverd tot een internationale camping waar ook de Nederlandse fans, die momenteel in Sao Paulo zitten, naartoe kunnen. Vanwege alle problemen staat dat plan nu echter op losse schroeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.