WSG uit Geertruidenberg richt pijlen op voormalig toezichthouders

20 juni 2014 om 18:58
nl
Woningstichting Geertruidenberg (WSG) heeft de pijlen na het vermeende wanbeleid en de grote financiële problemen gericht op de voormalige raad van toezicht.
Geschreven door

De woningcorporatie heeft van de rechtbank in Breda toestemming gekregen om de vijf oud-toezichthouders onder ede te horen.
Oude raad van toezichtEen woordvoerster van WSG legde vrijdag uit dat het getuigenverhoor is aangevraagd om het handelen van de oude raad van toezicht helder te krijgen. Over het resultaat en het vervolg wil WSG nog niet speculeren.
Het besluit komt nadat het niet lukte om schadevergoeding te krijgen van voormalig directeur Peter Span. WSG eiste van hem 9,2 miljoen euro schadevergoeding.
DubbelrolWSG was donderdag onderwerp van onderzoek in de Parlementaire Enquête Woningcorporaties. In verhoren van de voormalig directeur en interim-directeur werd onder andere gesproken over de dubbelrol van voorzitter Frank Staal van de Raad van Toezicht die als directeur van zorginstelling De Riethorst Stromenland ook veel zaken deed met WSG.
WSG kwam in de problemen door vele, dure grondaankopen en leningen. De kleine corporatie met ruim 4000 woningen had in veel gemeenten grond met ruimte om de woningvoorraad te verdubbelen. De corporatie werd vorig jaar gered met 118 miljoen euro steun van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.