Kevin Abbring aan de leiding in 50e Rally van Ieper

21 juni 2014 om 08:33 • Aangepast 24 april 2020 om 14:19
nl
Kevin Abbring heeft op indrukwekkende wijze de leiding genomen in de Geko Ieper Rally in België. In de wedstrijd die al jaren meetelt voor het Europees kampioenschap nam hij ruim afstand van achtvoudig winnaar Freddy Loix uit België.
Geschreven door

"Alles klopt gewoon, ik ben super tevreden. Een beetje een droom die uitkomt dat ik nu aan de leiding sta", aldus Abbring.
FavorietOndanks een sterke internationale vertegenwoordiging met diverse oud winnaars, werd Kevin Abbring al vooraf getipt voor de overwinning. "Ik reed hier in 2011 voor het laatst en dit is de eerste keer met een vierwiel aangedreven auto, bovendien zijn er veel proeven veranderd." Zo probeerde Abbring de verwachtingen te temperen.
Toch pakt de coureur uit Son op de eerste proef van veertien kilometer meteen de leiding. De rest van de toppers moeten minimaal vijf seconden toegeven.
Sneller dan de routinierDe referentie in Ieper is al jarenlang de Belg Freddy Loix. De voormalig WK-rijder van onder andere Mitsubishi en Hyundai won de rally al ácht keer, de laatste maal in 2013. Hij is onder de indruk van Abbring. "Ik ben er niet door verrast, maar ik ben er wel van onder de indruk", complimenteert Loix zijn concurrent.
Loix wist slechts één van de zeven verreden proeven te winnen, de overige zes gingen allemaal naar Abbring. Hij leidt met nagenoeg 25 seconden voorsprong op Loix. De Fin Lappi, die nog won op Iers asfalt, volgt op bijna veertig seconden. Zaterdag worden er nog dertien proeven verreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.