Dakar 2015: motorcoureur Frans Verhoeven verschijnt met jong talent Robert van Pelt aan de start

21 juni 2014 om 10:17 • Aangepast 24 april 2020 om 14:19
nl
Motorcoureur Frans Verhoeven uit Tilburg doet volgend jaar met een talentvolle teamgenoot mee aan de Dakar Rally. Verhoeven heeft de 21-jarige Robert van Pelt aan zijn zijde. Ze vormen een team dat onder de naam Yamaha Netherlands Verhoeven wordt ingeschreven.
Geschreven door

Verhoeven ziet Van Pelt als zijn opvolger. "Hij moet nog veel leren. In de komende vijf, zes maanden gaan we hem op een nog hoger peil brengen dan waar hij al op zit."
Tiende DakarDe Tilburger neemt in 2015 voor de tiende keer deel aan de Dakar Rally. De kans is vrij groot dat hij voor de laatste keer aan de start verschijnt, maar een beslissing is daarover nog niet genomen.
De Rally van dit jaar was voor Verhoeven geen gelukkige. Hij raakte al in de derde etappe zwaar geblesseerd aan zijn elleboog en moest opgeven. Robert van Pelt deed het een stuk beter: hij werd 27e.
Dakar 2015De Dakar Rally 2015 start op 4 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en keert er op 17 januari terug. In de tussenliggende periode worden de landen Argentinië, Bolivia en Chili doorkruist.
Check voor alle

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.