Fokker Elmo krijgt opdracht van 150 miljoen voor bekabeling JSF: 'Gaat absoluut banen opleveren'

21 juni 2014 om 17:33
nl
Fokker Elmo in Hoogerheide gaat de bekabeling maken van nog eens honderden JSF-straaljagers (F-35). De opdracht levert Fokker Elmo bijna 150 miljoen euro op. Daarnaast staat de opdracht absoluut garant voor extra banen, stelt Fokker Elmo.
Geschreven door

Het bedrijf tekent zaterdag een contract met de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed Martin.
Al 100 JSF's gehadFokker Elmo heeft afgelopen jaren al ongeveer 100 JSF's van bekabeling voorzien. Volgens een woordvoerster heeft de nieuwe opdracht betrekking op een volgende productiefase.
Bij het bedrijf in Hoogerheide werken 150 gespecialiseerde technici aan de klus. Als de productie toeneemt, zal ook dat aantal functies groeien. Om hoeveel banen het zal gaan, is volgens Fokker Elmo nu nog lastig vast te stellen. Naarmate de JSF in een hoger productietempo komt, groeit het aantal functies, zo stelt een woordvoerder van het bedrijf.
Meer JSF-opdrachten in de toekomstHet is de bedoeling dat Fokker Elmo in de toekomst meer JSF-opdrachten binnen zal slepen. Met een verwachte totale productie van meer dan 3000 F-35 toestellen levert dat het bedrijf naar verwachting nog veel werk op in de komende decennia.
Nederlandse bedrijven verdienen flink aan de productie van de JSF. In totaal is door het bedrijfsleven hier al voor circa 1 miljard euro aan opdrachten binnengehaald. Daarnaast is voor circa 5 miljard euro aan zogenoemde raamcontracten gesloten.
Ook onderhoudDe branche rekent in totaal op 8 tot 10 miljard euro aan productieopdrachten gerelateerd aan de JSF. Ook aan het onderhoud van de straaljagers kan daarna mogelijk nog veel geld verdiend worden. De Nederlandse regering heeft besloten 37 F-35-toestellen te kopen. Het is de bedoeling dat die vanaf 2019 de F-16 vervangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.