Pedoseksueel Sytze van der Velde woont boven kinderdagverblijf in Amersfoort - Omroep Brabant

Pedoseksueel Sytze van der Velde woont boven kinderdagverblijf in Amersfoort

21 juni 2014 om 15:03
nl
Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort heeft zaterdag bewoners van een appartementencomplex geïnformeerd over hun medebewoner, de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde. Onder de woning van Van der Velde is een kinderdagverblijf gevestigd. Sytze van der Velde komt oorspronkelijk uit Eindhoven.
Geschreven door

De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, weet al sinds mei dat Van der Velde in zijn gemeente woont. Omdat de pedoseksueel zelf de media heeft benaderd om aandacht voor de situatie te vragen en zijn woonplaats bekend heeft gemaakt, oordeelt de burgemeester dat de weg vrij is om de buurt te informeren.
Burgemeester Bolsius: 'Je moet waakzaam zijn'Zaterdagmiddag was er een bewonersbijeenkomst, waar de burgemeester het woord nam. "Er zijn zeker zorgen van mensen die zich afvragen of hun kleinkinderen nog wel veilig langs kunnen komen. Dat kan. Je moet waakzaam zijn, maar dat moet altijd", zegt Bolsius.
De burgemeester voelde ook begrip van bewoners die zeiden dat Van der V. zijn straf heeft uitgezeten en nou eenmaal ergens moet wonen. Op de site van de gemeente staat een uitgebreide verklaring.
Kinderdagverblijf in de buurtSytze van der Velde heeft begin mei zelf zijn huidige appartement in Amersfoort gevonden. De burgemeester wil hem voor zijn eigen veiligheid weg hebben en vanwege het kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf is enorm geschrokken.
Van der Velde zijn alternatieve locaties aangeboden maar de pedoseksueel ging daar niet mee akkoord. Namens de burgemeester kreeg Sytze van der Velde begin mei nog een vergunning om in het appartement van een woningcorporatie te gaan wonen. Hij voelde zich tot dusver niet onveilig in de buurt.
Sytze: 'Onacceptabel'Van der Velde vindt het onacceptabel dat de burgemeester zijn woonplaats nu bekend heeft gemaakt. Hij houdt hem verantwoordelijk voor zijn veiligheid en alles wat er gaat gebeuren, liet hij zaterdag in een reactie weten. Hij zegt dat de geboden alternatieven slechter zijn, bijvoorbeeld qua ruimte. "Ik wil best meewerken, maar wil er niet op achteruitgaan."
Veroordeeld voor misbruikEindhovenaar Sytze van der Velde (66) is veroordeeld voor misbruik van minderjarige jongens. Zijn zaak werd in 2009 landelijk bekend toen burgemeester Rob van Gijzel hem een gebiedsverbod oplegde voor heel Eindhoven. Vorig jaar kwam hij vrij en sindsdien leidde hij een zwervend bestaan. In april weigerde een woningstichting in Zeist hem een huis omdat er veel scholen en een speeltuin in de buurt waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.