Coco Vandeweghe wint Topshelf Open in Rosmalen

21 juni 2014 om 15:27 • Aangepast 24 april 2020 om 14:19
nl
De Amerikaanse tennisster Coco Vandeweghe heeft zaterdag het grastoernooi van Rosmalen op haar naam gebracht. De nummer 69 van de wereld, die zich als qualifier voor het hoofdschema had geplaatst, had in de eindstrijd weinig moeite om de Chinese Jie Zheng van zich af te slaan: 6-2 6-4.
Geschreven door

Voor de 22-jarige Vandeweghe, die de partij op haar eerste matchpoint met een ace afmaakte, is het pas haar eerste toernooizege op WTA-niveau.
Koukalova en BlancoDe Amerikaanse maakte tegen de mondiale nummer 90 vooral indruk met harde en scherpe services. Zheng had daar eigenlijk niets tegenin te brengen, waardoor de finale al vrij snel een eenzijdig karakter kreeg. "Ik wist van tevoren niet wat ik van dit toernooi kon verwachten", zei Vandeweghe in haar dankwoord. "Het is een fantastische week geweest. Ik ben heel erg blij met mijn eerste titel en ik hoop er nog veel meer te mogen winnen."
Coco Vandeweghe werkte eerder onder anderen de Tsjechische Klara Koukalova en de Spaanse Garbine Muguruza Blanco uit het toernooi. "Ik focus me er nu op om mijn momentum te houden", zei Vandeweghe met het oog op Wimbledon. Ook keek ze alvast vooruit naar volgend jaar. "Dan hoop ik er weer bij te zijn."
Rojer in dubbelfinaleJean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau de finale in het dubbelspel bereikt. Het tweetal versloeg in de halve eindstrijd het Spaanse/Oostenrijkse duo Marcel Granollers/Jurgen Melzer met 7-6 (4) 3-6 10-6.
Rojer en Tecau spelen later deze zaterdag in de finale tegen de Mexicaanse/Amerikaanse combinatie Santiago Gonzalez/Scott Lipsky.
Bautista wint mannenfinaleDe Spaanse tennisser Roberto Bautista Agut heeft zaterdag de hoofdprijs opgeëist bij het Topshelf Open. In de finale van het grastoernooi in Rosmalen versloeg de nummer 3 van de plaatsingslijst in de finale de Duitser Benjamin Becker met 2-6 7-6 (2) 6-4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.