Roberto Bautista Agut troeft Becker af in finale Topshelf Open in Rosmalen

21 juni 2014 om 18:12 • Aangepast 24 april 2020 om 14:20
nl
De Spaanse tennisser Roberto Bautista Agut heeft zaterdag de Duitser Benjamin Becker heeft afgetroefd in de finale van het grastoernooi van Rosmalen. De Spanjaard was met 6-2, 6-7 (2) en 4-6 de sterkste.
Geschreven door

Bautista Agut was als derde geplaatst in het toernooi van Rosmalen dat door veel tennissers wordt gezien als een voorbereiding op Wimbledon. De Spanjaard veroverde in Rosmalen zijn eerste titel op de ATP Tour. Hij stond één keer eerder in de finale, in 2013 in Chennai.
'Altijd in mijn hart'"Dit toernooi zal voor altijd in mijn hart blijven omdat ik hier mijn eerst titel heb gewonnen", zei de Spanjaard na afloop. "Ik speel het hele jaar al goed en ik hoopte al dat dit een titel zou opleveren."
De Spaanse tennissers groeien op het gravel op en spelen doorgaans niet graag op gras, maar Bautista Agut maakt dit niet uit. "Ik voel me fijn op alle ondergronden. Vorig jaar deed ik het hier ook al goed.''
Voortvarend begin BeckerZijn tegenstander Becker heeft ook één titel op zijn erelijst staan. Hij won in 2009 in Rosmalen, maar kon dit succes zaterdag niet herhalen.
Becker ging wel voortvarend van start door de eerste set met 6-2 naar zich toe te trekken. Bautista Agut die in het eerste gedeelte van de wedstrijd vrij vlak speelde, kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Hij wist dan ook de tweede set na een tiebreak op zijn naam te schrijven. In de derde set wist Bautista de service van de Duitser te breken, 6-4.
QualifierBij de vrouwen schreef de Amerikaanse tennisster Coco Vandeweghe het toernooi van Rosmalen op haar naam. De nummer 69 van de wereld, die zich als qualifier voor het hoofdschema had geplaatst, had in de eindstrijd weinig moeite om de Chinese Jie Zheng van zich af te slaan: 6-2 6-4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.