Philippe Gilbert wint koninginnenrit in Ster ZLM Toer

21 juni 2014 om 19:51 • Aangepast 21 november 2020 om 23:50
nl
De Belg Philippe Gilbert heeft de koninginnenrit gewonnen in de Ster ZLM Toer gewonnen.
Profielfoto van
Geschreven door

Gilbert kwam in de vierde etappe op de stuwdam la Gileppe als eerste over de streep. Hij bleef zijn landgenoot Tim Wellens voor. De Duitse renner Paul Martens van Belkin werd derde. De etappe ging in Verviers van start en de 186,7 kilometer voerde grotendeels door de Ardennen.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens de voorlaatste beklimming van La Gileppe kwam er actie in het peloton. Stijn Steels, Julien Vermote en Lars Ytting Bak pakte een voorsprong van maximaal dertig seconden. Toch kwam alles weer samen net voor het opdraaien van de laatste keer La Gileppe. Gilbert stelde orde op zaken en reed naar de overwinning in de zware etappe door de Belgische Ardennen.
Door zijn overwinning viert Gilbert nu het algemeen klassement aan. Leider Marcel Kittel van Giant Shimano kwam op grote achtstand binnen.

Wachten op privacy instellingen...

Opmaat nieuwe regenboogtruiGilbert wilde eigenlijk een hardere koers, maar daar kwam het niet echt van in de Ardennen. "Samuel Sanchez deed op de laatste klim hetzelfde als op de Cauberg tijdens Amstel Gold Race. Hij was echt goed", vertelde Gilbert na afloop. Toch won Gilbert ogenschijnlijk eenvoudig. "Hier winnen is normaal. Als dat niet zo zijn, was dat voor mij een slecht teken."
De Ster ZLM Toer moet voor Gilbert de opmaat worden een nieuwe regenboogtrui. "Vanaf nu is het vizier gericht op het wereldkampioenschap in Ponferrada in Spanje", klinkt het vastberaden uit de mond van de nieuwe leider in de Ster ZLM Toer.
Zondag keert de etappekoers terug in Brabant voor de laatste etappe, van Gerwen naar Boxtel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.