Dode gevonden in uitgebrande bestelwagen landgoed Sint-Michielsgestel, politie vermoedt misdrijf

22 juni 2014 om 15:29 • Aangepast 21 november 2020 om 23:50
nl
Op landgoed Pettelaar vlakbij de snelweg A2 bij Sint-Michielsgestel is zondagochtend vroeg in een bestelwagen een dode gevonden. De wagen was helemaal uitgebrand. De politie houdt rekening met een misdrijf en doet sporenonderzoek, zo laat een woordvoerder weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Een voorbijganger ontdekte de brand om halfvier. Meer informatie ontbreekt tot dusver. Zo kan de politiewoordvoerder nog niet zeggen wie het slachtoffer is. Daarnaast wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen waar in de bestelwagen het lichaam van de man of vrouw lag.
Grootschalig onderzoekDe uitgebrande auto, een blauwgroene Renault Kangoo, staat nog op de oprit voor het hek van het landgoed aan de Pettelaar. De technische recherche heeft het terrein vlak voor de A2 bij Sint-Michielsgestel, vlakbij het provinciehuis in Den Bosch, afgezet met zwarte hekken. Ook is er een witte tent neergezet.
Er zijn twintig rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing door de politie op de zaak gezet. Het sporenonderzoek gaat vermoedelijk nog de hele dag duren. De recherche zou bewakingsbeelden bij een tankstation vlakbij hebben opgevraagd waarop mogelijk het slachtoffer en de vermeende dader of daders zijn te zien. Ook werden vissers gehoord die tijdens de brand in de buurt aan het vissen waren in de Zuiderplas vlakbij.
Politie zoekt getuigenEr komt veel verkeer voorbij de plaats waar de bestelbus is uitgebrand. De politie hoopt dan ook dat er getuigen zijn. Mensen die iets hebben gezien, kunnen dat doorgeven via het telefoonnummer 0900-8844.

Wachten op privacy instellingen...

Landgoed PettelaarHet landgoed waar het lichaam zondag werd gevonden, staat ook bekend als het bos van de ondernemersfamilie De Gruyter. Die familie kocht het land in 1860 en bouwde er begin vorige eeuw een villa op. Tegenwoordig beheert Stichting Brabants Landschap het terrein.
Behalve de brand aan de Pettelaar teisterden zaterdagnacht meer branden Brabant. Onder meer in Chaam, Etten-Leur en Den Bosch gingen er ook voertuigen in brand op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.