Meerdere autobranden teisteren Brabant in één nacht

22 juni 2014 om 10:57 • Aangepast 24 april 2020 om 14:20
nl
Op verschillende plekken in Brabant zijn in de nacht van zaterdag op zondag auto's en een scooter in brand gevlogen. Dat gebeurde in Chaam, Etten-Leur en Den Bosch.
Geschreven door

De reeks branden begon zaterdagavond rond elf uur op de Oude Bredasebaan in Chaam. Daar vatte een Fiat 500 tijdens het rijden plots vlam. De brandweer bluste de auto met schuim, maar de wagen raakte total loss.
Enkele uren later, rond kwart over drie, stond een scooter aan de Kerkwerve in Etten-Leur in lichterlaaie. Die was daar achtergelaten en in brand gestoken op het braakliggende terrein, waar voorheen de Heilig Hartkerk stond. De politie onderzoekt de zaak nog.
Rond datzelfde tijdstip brak er aan de Diamant in Den Bosch een autobrand uit. Van die auto bleef niets meer over. Het is nog niet duidelijk hoe de wagen precies vlam vatte, maar de brandweer houdt rekening met brandstichting.
Nog meer brandenTot slot waren er elders in de provincie nog twee noemenswaardige branden. Zo verwoestte een vlammenzee een mogelijk gestolen vrachtwagen in de weilanden van Nuland. En verder stond er een bestelwagen in brand in het buitengebied van Sint-Michielsgestel. Daarin zat een man of vrouw, die vermoedelijk door een misdrijf om het leven kwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.