Natuurorganisaties starten meldpunt dierenmishandeling

22 juni 2014 om 13:21
nl
De Provinciale Natuur- en Milieufederaties hebben zondagochtend in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels een landelijk meldpunt geopend waarmee het mogelijk is om dierenmishandeling te melden. Met meldpunt Wildlife Crime willen de organisaties de mishandelingen in kaart brengen.
Geschreven door

Boswachters en de politie krijgen regelmatig meldingen binnen van dierenmishandeling. Doordat de daders hun illegale activiteiten goed weten te verbergen, is niet precies duidelijk hoe vaak dierenmishandeling voorkomt.
Tientallen meldingen in één provincie"Naar schatting worden er jaarlijks honderden wilde dieren in Nederland vervolgd. Friesland is de enige provincie waar roofvogelvervolging redelijk in beeld is gebracht. Alleen al in 2012 kwamen er 122 meldingen binnen in deze provincie. Nesten worden verstoord, eieren geschud en jonge en volwassen roofvogels worden zelfs gedood", aldus de organisaties.
Dieren die met name het slachtoffer zijn van dierenhaters, zijn onder andere vogels als de buizerd, havik en torenvalk. Daarnaast zouden ook dieren als de vos en de steenmarter het vaak moeten ontgelden. "Regelmatig krijgen boswachters en de politie hiervan meldingen binnen."
Gruwelijke zakenOok in Brabant komen met enige regelmaat schrijnende gevallen van dierenmishandeling aan het licht. Zo onthoofden en spietsten dierenbeulen kippen in Eindhoven en een duif in Den Bosch. Daarnaast waren ook paarden de afgelopen maanden het slachtoffer van brute mishandelingen, die zelfs het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht haalden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.