Rally: Pech voor Abbring uit Son, winst voor Eindhovenaar De Koning

22 juni 2014 om 14:35 • Aangepast 24 april 2020 om 14:21
nl
Kevin Abbring heeft de finish van de vijftigste Geko Rally van Ieper niet weten te bereiken. De coureur uit Son kreeg na de dertiende klassementsproef te maken met technische malheur. In Nederland was er wél Brabants rallysucces, Arjen de Koning (Eindhoven) won de Vechtdalrally in Hardenberg.
Geschreven door

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Kevin Abbring leek de wedstrijd, ondanks een aandringende achtvoudig winnaar Freddy Loix, te kunnen controleren. Maar ondanks een snelste tijd op de laatst verreden proef, gaat het helemaal mis.
'Vreemd geluid'"We hebben een vreemd geluid gehoord in de laatste kilometer van proef 13. We hebben contact gehad met het team en besloten niet verder te rijden om verdere schade te voorkomen", zegt Abbring. "De vijftigste had voor ons moeten zijn" voegt hij er aan toe op Facebook.
De reacties uit het deelnemersveld zijn eveneens teleurgesteld na het uitvallen van Abbring. Freddy Loix, die de leiding overnam na de uitval van Abbring, won de rally. In zijn reactie vergat hij Abbring niet. "Ik ben erg blij met de overwinning, maar ik was teleurgesteld toen Kevin stopte. Het was een goed gevecht.  Ik had meer plezier met vechten voor de tweede plaats", vertelt Loix.
Als troostprijs kreeg Abbring de Colin Mc Rae 'Flat out' Trophy voor zijn dominerende rijstijl.
De Koning pakt winst in HardenbergOndertussen werd in Nederland nog de Vechtdalrally gereden voor het Nederlands kampioenschap. Arjen de Koning pakte daar de winst, nipt vóór teamgenoot Piet van Hoof. De Koning pakt daarmee de leiding in het Rallyclinic Nederlands Rallykampioenschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.