Video

Duizenden scholieren tonen interesse in werk dankzij Luchtmachtdagen Gilze-Rijen

22 juni 2014 om 15:01 • Aangepast 24 april 2020 om 14:21
nl
Zo'n vierduizend scholieren hebben naar aanleiding van de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Gilze-Rijen interesse getoond in een baan bij de Luchtmacht. Dat liet woordvoerder Jan Willem Westerbeek zondag aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Tijdens de Luchtmachtdagen maakten zij samen met andere geïnteresseerden kennis met de Koninklijke Luchtmacht, het personeel en materieel. In totaal kwamen 245.000 bezoekers op de dagen af: vrijdag namen 65.000 mensen een kijkje op de basis. Zaterdag, traditiegetrouw de drukste dag, waren er 180.000 bezoekers.
"We hebben twee fantastische dagen gehad", vat Westerbeek samen. "We hebben de mensen kunnen laten zien wie we zijn, wat we doen en welke bijdragen we leveren aan vredesmissies in Mali, Afghanistan, Somalië en dergelijke."
Het vliegevenement van de Luchtmachtdagen kon worden bekostigd dankzij belastinggeld, maar de Luchtmacht wil niet zeggen hoeveel er aan uit is gegeven. Westerbeek: "Natuurlijk kost een dergelijk evenement iets, maar wij hebben denk ik een heel mooie balans gevonden tussen wat we er in willen stoppen en eruit willen halen. En daar wil ik het bij laten."
Was het mooi? Ja, het was mooi!Kon je niet bij de Luchtmachtdagen zijn of wil je nog eens genieten van al het moois? Omroep Brabant heeft foto's en compilaties van de mooiste toestellen voor je op een rijtje gezet. Zoals deze waanzinnige compilatie en foto's van onze huisfotografen.
Alles over de Luchtmachtdagen lees je op omroepbrabant.nl/luchtmachtdagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.