Video

Helmondse partij wil duidelijkheid over conflict ijssalon in Mierlo-Hout

22 juni 2014 om 16:39 • Aangepast 24 april 2020 om 14:21
nl
Partij Helder Helmond heeft zondag vragen gesteld aan het college over de ophef rond het tijdelijk sluiten van ijssalon Nemanja in Mierlo-Hout. De ijssalon ligt al jaren in de clinch met de buurman, die klaagt over geluidsoverlast.
Geschreven door

Helder Helmond wil vooral dat het conflict tussen de buurman en de ijssalon niet uit de hand loopt. Ook moet er volgens de partij meer duidelijkheid komen. In een brief stelt de partij dat de gemeente erg ver is gegaan.
Tijdelijk geslotenDe gemeente verplichtte de ijssalon aan de Hoofdstraat deze week een beveiliger in dienst te nemen, waarop de eigenaren besloten tijdelijk de deuren te sluiten. Zij bekijken momenteel of ze een beveiliger kunnen bekostigen.
Reden voor het besluit van de gemeente is een jarenlang conflict tussen de buurman Jos van Nuenen en de ijsssalon. Van Nuenen klaagt over geluidsoverlast en heeft een rechtszaak aangespannen. Drie weken geleden werd het terras voor de ijssalon al opgedoekt.
Reactie buurtbewonersVan Nuenen hoeft niet op steun te rekenen van de andere buurtbewoners. "Hij daagt uit, intimideert en volgt mensen zelfs tot aan huis toe", zegt een buurtbewoner zaterdag.
De buurt startte zelfs een petitie, die pleit voor behoud van ijssalon Nemanja. De petitie is inmiddels door meer dan 1700 mensen ondertekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.